Boekenweekessay Connie Palmen gratis voor leden

De zonde van de vrouw, het Boekenweekessay van 2017 werd geschreven door Connie Palmen. Zoals ieder jaar geven wij tijdens de Boekenweek een aantal exemplaren van het essay aan onze bibliotheekleden cadeau.

Leden van Bibliotheek@Dirkzwager kunnen het essay op vertoon van hun ledenpas afhalen in onze bibliotheek aan de Velperweg 2 in Arnhem. Of door een e-mail te sturen aan bibliotheek@dirkzwager.nl. Vermeld in het bericht dan uw naam en lidnummer. De voorraad is beperkt, dus op = op.

In het Boekenweekessay De zonde van de vrouw onderzoekt Connie Palmen de vraag of een vrouw die zich niet aan de voorgeschreven regels houdt, een grens overschrijdt naar een verboden gebied. Vinden de vrouwen de originaliteit die hen apart zet en hen scheidt van de gemeenschap, niet zelf ook een zonde waarvoor ze bestraft moeten worden? Aan de hand van de levens van vrouwen als Marilyn Monroe, Marguerite Duras en Jane Bowles probeert Palmen in De zonde van de vrouw iets meer te begrijpen van het verband tussen originaliteit, roem en zelfdestructie.

Naar boven scrollen